Ya ain berjaya menyediakan makanan yang tidak tawar :D
weee weee
Poll ni ain dah lama buat masa mula mula berblogging jadi tak ramai undi.
huhehuhe
Langkah pertama : Sediakan bahan utama iaitu cabai/cili. Kalau cara ain guna lesung batu
Langkah kedua : Masukkan belacan dan garam secukupnya. Secukup. Cukup.
Langkah ketiga : Tumbuk laa. Gunakan segala kudrat yang ada. Kalau blender picit je kann ;)
maaf tiada gambar cara menumbuk kerana itu adalah 18SG.
[ganas sangat]
oleh itu tengoklah gambar ikan ini.
enjoy :DD
Langkah ke berapa : Setelah mencurahkan segala penat lelah, masukkan resepi rahsia Bonda ain iaitu limau kasturi [konfemm tak tawar]
dush dush banyak banyak
AMARAN : JUS LIMAU INI BOLEH TERPERCIK TERUS KE MUKA ANDA
oleh itu, ciri ciri keselamatan yang ain amalkan ialah
memakai topi keledar sambil menumbuk
YE LAA !
asid tu! pH 3! hehe
Langkah seterusnya : Setelah hancur lumat semua, masukkan asam jawa
jangan bubuh pekat pekat tau. campur sedikit dengar air masak
air masak
AIR MASAK
Akhirnya : Kacau kacau gaul gaul SIAP!
Mohon maaf sekali lagi tiada gambar selepas proses penyediaan.
Oleh itu, tengoklah gambar ikan ini
enjoy!
Semoga Berjaya
:D
5 comments:
perrggh~ sodap nih..=)
Terliur tgk :D
perrghhh, telioq btoi. haha
tergolek2 aq gelak baca mu entry nie..
yg ikan tuh..
btw,
aq terliur tngk sambal belacan mu !
gerenti sedaaap!
apa yang terliur sedap sedap ni?
ikan yang berdarah tu ke? :D
Post a Comment