rock n roll

play if you dare ;) if it's too loud then you're too old :D

Tuesday, April 19, 2011

Cara Menyediakan Ikan Rebus [untuk kucing] :)

hey, terima kasih sudi membaca post ini. haha. Tips ini sesuai untuk sesiapa yang pelihara kucing. Tak bela pun boleh baca mana tahu kann kalau korang/hampa semua terjumpa kucing pastu kesian kat dia nak bagi makan ke, mandikan ke. rawat ke, bela ke kann.
korang/hampa semua ; KENAPA IKAN REBUS, AIN?
                                  1. menyihatkan [sebab guna air bukan minyak]
                                  2. jimat minyak masak
                                  3. tidak merbahaya berbanding goreng [percikan minyak]
                                  4. takkan hangus/hangit
                                  5. manusia pun boleh makan :)

STEP SATU : PERGI BELI IKAN KEMBUNG BATU KAT PASAR
ikan kembung batu gemuk gemuk

STEP DUA : SEDIAKAN API, PERIUK DAN AIR
suka hati berapa liiter, saiz, dan warna

STEP TIGA : MASUKKAN IKAN DAN GARAM
terpulang berapa buitr yang anda mahu


STEP EMPAT : MASUKKAN BENDA INI
benda coklat thingy [asam keping kan?]

STEP LIMA : BESARKAN API SEBAB KUCING DAH LAPAR
biar habis tong gas asalkan perut gembira

STEP ENAM : TUTUP API, KELUARKAN IKAN DAN CUBIT ISINYA
                          [takkan nak bagi kucing makan tulang sekali? kesian dia, tercekik nanti]


STEP TUJUH : BON APPETIT 
bismillah :)


PENTING : SENTIASA SEDIAKAN AIR BERSIH UNTUK KUCING MINUM
FAKTA : IKAN GORENG MENYEBABKAN BULU KUCING GUGUR DAN KASAR

hehe. enjoy :D











4 comments:

Mai Yee said...

kucin maii pon mkn ikan rebus gak! :)

Muhaimin Rohizan said...

credit to who for this info ?

missmeraa said...

dear,
memang kene letak garam n asam kpg ke?

i x penah lagi bg kucing ikan rebus, ni i try nnt..

i ingtkan rebus kosong je....
so, ikan rebus+nasi ke?

tq share info yeee

Anonymous said...

Hye,just nak share,garam utk kucing x bgus..nnt batu karang..ikan rebus kosong pun diorg dah suka..