rock n roll

play if you dare ;) if it's too loud then you're too old :D

Thursday, March 31, 2011

felines in my life

13 Februari 2011 pada pukul 10.00 malam
Allah memperjodohkan kami di hadapan kedai tudung.

love at the first sight

Bak kata orang putih.Lalu membawanya pulang ke rumah untuk berjumpa dengan orang tuaku.
Alhamdulillah, ibu bapaku restu dengan kehadirannya dalam ahli keluarga ini. 

bottom line is...

Aku bela 2 ekor anak kucing. ngee. Tapi kena tidur dalam sangkar sebab badan mereka comot, kotor, berkutu, comot, kotor, berkutu. Selepas itu, bawa mereka pergi jumpa veterinar. Doktor tu sapu ubat kutu, menge-check suhu badan, bagi suntikan apa benda entah dan sebagainya. Bila nak bayar, RM 95.00. Riak wajah ayahanda ku berubah.

ayahanda : awat mahai sangat doktor? [abah aku tak cakap lagu ni. ini adalah rekaan]
doktor : sebab dia ada selesema, so kita bagi dia antibiotik, vitamin, bla bla bla
ayahanda : [angguk]
doktor : kalau boleh minggu depan datang lagi sebab nak suntik dia vaksin.
ayahanda : untuk apa?
doktor : sebab nak elak kucing mati tiba-tiba, terkejut, bla bla bla

Melayang lahh RM 95.00 ayahanda aku. kuang kuang kuang. Keesokkan harinya, mandikan mereka dengan air suam. Diulang, dengan air suam. Air suam. Inilah hasilnya.

kasihan. menggigil kesejukan walaupun mandi dengan air suam.

masa berlalu dan lalu dan lalu menumpang lalu, fizikal kucing-kucing dari kuruih kering bertukar kepada gemuk, tembam, berisi, montok, dan fit. Kami juga belikan mereka kolar dan inilah hasilnya.

tadaaaa XD. segak dak? segak? ngeee

design kolar yang sama tapi loceng lain-lain. :)

9 comments:

tiqasandsbox said...

suke lh collar tu,,msty mahai!

i am ain said...

halamak. satu RM5. dua RM10. huahuahua

Muhaimin Rohizan said...

ahh cats..my sweethart
btw your blog is rubbish
sakit mata tengok!
haha

i am ain said...

whatev :p

tieha ismail said...

hehehe basah kuyup dye....kikikiki~

Ujang9897 said...

comel..=)

aliarosli said...

ujang komen ler

aku pon die tak komen

taching siot ngan ujang

haziqah said...

perghh. sumpah kucing kucing tu comel.

アヌム ちゃん said...

kesiannya kebasahan tuu..huhu